Haza > hírek > Tartalom

A szoptatott sertés takarmánypellet nedvességtartalmának szabályozása a termelés során

Mar 11, 2020

1.A szoptató sertés takarmánypellet nedvesség hatása a mechanikai kopásra és a termelési hatékonyságra


Minél alacsonyabb a pellet víztartalma, annál súlyosabb a mechanikai kopás és annál alacsonyabb a termelési hatékonyság. Ha a pellet nedvességtartalma 11% ~ 13%, a gyártás hatékonysága gyors, és a mechanikai kopás könnyű.

2. Módszerek a pellet víztartalmának javítására a takarmány-feldolgozás során

2.1 A víz ellenőrzése az alapanyagok őrlési folyamatában

Miután ellentétben álltak a különféle előállítási eredmények eltérő szitafuratokkal, megállapítást nyert, hogy a nyersanyag vízvesztesége nyilvánvalóan növekszik a nyersanyag őrlő részecskeméreteinek csökkenésével. A nyersanyag víztartalmának növekedésével csökken a zúzás hatékonysága és az energiafelhasználás is.

2.2 Vízszabályozás takarmánykeverés közben

A vízveszteség a takarmánykeverési folyamatban elhanyagolható. Ha a kevert por nedvességtartalma alacsony, porlasztott vizet lehet permetezni, amikor az anyag keveredik. Ugyanakkor sok probléma merül fel a keverőben lévő víz hozzáadásával kapcsolatban: (1) a keverőbe adott víz nem használható közvetlenül csapvízként, speciális kezelésen kell keresztülmennie, vagy lisztharmat-ágenst kell hozzáadnia. (2) A sprinklerfej megfelelő számát és méretét ki kell osztani. Állítsa be a fúvóka helyzetét és sebességét a víz egyenletességének biztosítása érdekében. (3) A gyártás befejezése után minden nap tisztítsa meg a keverőgépet és az elő-granuláló tartályt, hogy elkerülje az anyagmaradványokat a keverőgép belső falán és a pelletáló tartályon.

2.3 A víz ellenőrzése a kondicionálás során

A gőz-edzés kulcsfontosságú technológia a pellet-adagolás feldolgozásában. A edzés hatása közvetlenül befolyásolja a pellet minőségét és a késztermék víztartalmát. A gőzminőség és a kondicionálási idő két fontos tényező befolyásolja a kondicionáló hatást. A gyártási folyamatban a gőzcsapda alacsony nyomású gőzzel állítható vagy bezárható, hogy megnövelje az anyag időtartamát a kondicionálóban úgy, hogy az anyag és a gőz teljesen összekeveredve az anyagot teljes mértékben felszívja a víz a vízben. gőz, hogy növelje a termék nedvességtartalmát.

2.4 A megfelelő pelletáló gyűrűs szerszám kiválasztása

A pelletizátor gyűrűs szerszámának lyukátmérője és tömörítési aránya a fő tényező, amely befolyásolja a pelletálógép termelékenységét, és az egyik tényező befolyásolja a takarmánypellet víztartalmát. A kis lyukátmérőjű gyűrűs szerszám esetében, a kis pelletátmérő miatt, a hűtő levegője könnyen behatolhat a betápláló részecskékbe. Ezért hűtéskor több vizet vesznek el, és a takarmánytermékek víztartalma alacsony lesz. Éppen ellenkezőleg: a nagy lyukátmérőjű szerszám, az adagolópellet átmérője nagyobb, és a hideg szél nem könnyű behatolni a takarmányba, így a hűtés során elvesztett víz kevesebb, és a takarmánytermékek víztartalma növekszik. Nagy tömörítésű gyűrűs sajtolás esetén a pellet eljárás során a súrlódási ellenállás nagy, az anyag nem könnyű átmenni a sajtoló lyukon. A pellet sajtolása és sajtolásakor a súrlódási hőmérséklet magas, a vízveszteség nagy, így csökken a takarmánypellet nedvessége. Általában a szopós sertés-takarmányhoz kis gyűrűs lyukasztó gyűrűs szerszámot használnak, tehát az alacsony tömörítési arányú gyűrűs szerszám választása előnyös az etetési minőség és a víztartalom javítása érdekében.


5e23b3af13c25